Van Manager naar Talent: een stap terug?

Herken je dit? Je (dag)droomt over een baan maar je hebt geen flauw idee hoe deze eruit zou moeten zien. Tussen al die onwetendheid door staat één ding vast: je wilt  hoe dan ook dat er verandering komt in je huidige situatie omdat je eigen ambities niet helemaal aansluiten met het beroep dat je nu uitoefent. Je staat stil bij het ‘wie ben ik’, ‘wat wil ik’ en ‘waar word ik blij van’. Vanuit dit oogpunt swipe je naar de juiste match.

I’M IN was mijn eerste ‘echte’ baan na mijn bachelor. Nadat ik was afgestudeerd, begon ik direct met niet zomaar een functie, maar een functie als Operationeel Manager UK. Hier werden mijn opgedane skills van de afgelopen jaren op de proef gesteld en werd al op een vroeg moment in mijn carrière van mij verwacht dat ik ook management skills bezat. Denk aan: het begeleiden van stagiaires, het beste halen uit mijn collega’s en belangrijke beslissingen nemen naast het uitvoeren van mijn dagelijkse werkzaamheden. In de eerste zeven maanden van mijn professionele loopbaan heb hierdoor al ontzettend veel mogen leren. Ondanks al deze leermogelijkheden, knaagde er iets vanbinnen. Wat was dit gevoel? Ik kwam erachter dat het niets met het bedrijf te maken had, maar dat ik mijn ambities en kennis op andere vlakken wilde inzetten. Ik kwam bij I’M IN veel in aanraking met het IT-landschap, data en marketing en merkte al gauw dat IT en data domeinen zijn waar ik erg in geïnteresseerd ben.

Eén klein minpuntje: de skills bezat ik nog niet. Een groot lichtpunt: voor mij begon hier een droom. Ik weet waar ik naartoe wil, maar ik had nog geen flauw idee hoe deze wandeling eruit zou gaan zien. En daarnaast, komt er dan ook nog eens een carrièreswitch aan. Dat was onvermijdelijk. Ik had nog voor een hele lange tijd operationeel manager kunnen zijn bij I’M IN, maar dit sloot niet aan bij wat ik wilde. En dan komt de eerste grote stap: je gaat verder kijken, solliciteren en je leert veel bedrijven van binnen kennen. Dat wat ik zocht, werd mij op een gegeven moment aangeboden door Talent & Pro, een speler binnen de detachering (voornamelijk in de financiële sector). Ik heb toen de keuze gemaakt om van operationeel manager, een stap terug te zetten naar Talent. Want als Talent stap je een ontwikkeltraject in waarbij je diverse opleidingen volgt en werkervaring opdoet. Daarnaast nam ik deze stap, niet omdat ik geen manager wilde zijn of de baan bij I’M IN te zwaar was, maar omdat ik merkte dat ik nog meer dan genoeg te leren heb voor ik kan zeggen dat ik écht blij word van wat ik doe. De juiste plek om de ervaring en kennis op te doen was bij Talent & Pro.

Ik heb op vroege leeftijd al mogen ontdekken hoe het is om vrij hoog op de carrièreladder te beginnen, maar dat betekende niet dat dit gelijk de juiste keuze is geweest. Ik heb, mede dankzij Talent & Pro, geleerd dat investeren in jezelf meer dan de moeite waard is. Wanneer je een stap terug zet, zorg dan dat je in die stap terug zoveel mogelijk leert zodat je kan accelereren in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *